Mikor szereltessünk klímát?

Mikor szereltessünk klímát?Ha a nyári forróság elviseléséről van szó, akkor sokak számára a klíma az az eszköz, aminek segítségével el lehet viselni a melegebb hónapokat. Ha szeretnél egy ilyen berendezést otthonodba, akkor a klíma beszerelés idejének megválasztására oda kell figyelni.

Valószínűleg mondani sem kell, de a legtöbben nyáron szereltetnek klímát, akkor, amikor megjön a forróság, és szükség van rá. Ha nincs más választásod, ha mindenképpen gyorsan kell a klíma, akkor nincs mire várni, ha azonban lehetőséged van rá, érdemes előre gondolkodni.

A klíma beszerelésére a legjobb időszak a tél. Ennek az oka, hogy ilyenkor a legkisebb az érdeklődés, ilyenkor a klíma szerelőknek általában kevesebb munkája van, így szinte biztosan olcsóbban meg lehet úszni a klíma beszerelést, mint nyáron. Akár még az is előfordulhat, hogy ilyenkor külön promóciót, akciót lehet igénybe venni a beszereléskor. Az árak mellett van azonban más előny is a főszezonon kívüli klíma telepítésnek, mégpedig a munka várható minősége.

A rosszabb minőséget nem úgy kell érteni, hogy rosszul szerelik fel az eszközöket a szerelők, hanem úgy, hogy főszezonban sokan csak kábelcsatornázást vállalnak, falban történő elvezetést nem. Ha nem szeretnéd, hogy a falon kívül menjenek a vezetékek, akkor téli beszerelésben érdemes gondolkodni. Ekkor van idejük általában a szerelőknek pontosan olyan munkát végezni, amit megbízóként elvársz tőlük.